Schade aan mijn auto

Weet je wat echt heel vervelend is: dat is schade aan je auto. Je bent natuurlijk het liefst in de weer met van alles en nog wat en dan wil je geen gedoe hebben met je geliefde bezit, je auto. Gelukkig is de meest voorkomende schade aan een auto de heel oppervlakkige schade, namelijk ingedeukt blik en kapotte verf. Dan nog is de financiƫle schade vaak groot en is de auto al snel total loss, omdat het vaak gaat om een auto die al wat jaren op de weg rijdt en de dagwaarde niet meer zo hoog er voor staat.
Je mag jezelf van geluk prijzen als je geen persoonlijke schade aan een ongeluk hebt opgelopen, omdat de auto met zijn beschermde koets de grootste klappen heeft opvangen. Dan nog zijn de krachten die vrijkomen bij een botsing groot, doordat de massa van een automobiel en de vaak hoge snelheden bij een botsing, dat wil zeggen als twee voertuigen plotseling tot stilstand komen, resulteert in een grote impact.
Het spreekt voor zich dat de verzekering de schade dekt, afhangende van de omstandigheden en het feit of de verzekering bijvoorbeeld een Allriskverzekering betrof. Dan heeft verzekering de taak de afhandeling van de zaak op zich te nemen. De schade wordt opgenomen bij de auto en ook wordt de dagwaarde bepaalt aan de hand van statistieken. Mocht het zo zijn dat de auto total loss is, dan vraagt de verzekeringsmaatschappij of je geld uitgekeerd wilt hebben of zelf de auto wilt verkopen.